Homepage

 

Landen

 

Je kunt ons een E-mail sturen!

 

Je kunt een bericht voor ons achterlaten in het Gastenboek

 

Californie, USA
Foto/verslag (1)

Het is eind mei en we gaan met Joshua voor het eerst een verre vliegreis maken. We doen het luxe en hebben een rechtstreekse vlucht met KLM naar Los Angeles voor de boeg. Reizen met kleine kinderen heeft zo zijn voordelen: je mag als eerste het vliegtuig in en voor baby's hebben ze slaapmandjes uitgevonden zodat je zelf ruim kan zitten. Dit bevalt ons wel.

 

Wie zijn wij ?

Astrid (as) en Erwin (urrie) en onze zoon Joshua zijn verzot op reizen. De laatste 15 jaar hebben we vele reizen gemaakt en de laatste jaren hebben we dit ook digitaal vastgelegd.

Indeling site

Via de links zijn enkele reizen te volgen en onze Pacific reis 2004 van 6 maanden staat er helemaal compleet op. Inmiddels hebben we alle werelddelen bezocht maar gelukkig nog lang niet alle landen, dus we hebben nog wat reisjes voor de boeg

Waarom een reissite ?

We proberen iedereen mee te laten genieten van al het moois wat er op deze wereldbol te zien is. We beseffen dat ook wij pas een heel klein beetje hebben gezien en staan dan ook open voor nieuwe suggesties via het gastenboek.

   
   
 

Deze reis staat Zuid Californie op de planning en zoals gewoonlijk bereiden we niet zoveel voor maar bekijken we ter plekke wat we gaan doen. Dat is maar goed ook want Joshua wordt ziek en de eerst paar dagen is hij ontroostbaar en kan hij niet slapen. We passen ons tempo drastisch aan maar gaan na 4 dagen toch maar even naar de dokter. Hij blijkt een virus-infectie en oorontsteking te hebben maar na een antibiotica kuurtje wordt Joshua gelukkig beter.

We hebben een camper gehuurd bij El Monte in Los Angeles en die is zeker 8 meter en ontzettend ruim. Hierin kunnen we wel een paar weken vertoeven.

   
   
We rijden naar Palm Springs waar een Aerial Tramway, een kabelbaan met ronddraaiende cabine, ons naar 3000 meter hoogte gaat brengen. Het kan niet missen, dit is een Zwitsers ontwerp. Vanaf de berg hebben we mooi uitzicht op Palm Springs en omgeving
 
   
   
  Zonsondergangen zijn altijd mooi in de woestijn, zoals ook deze.
   
   
Aangezien alles groot is in Amerika heeft Joshua een grote kinderstoel waarvandaan hij, naast tukjes doen, ook lekker naar buiten kan kijken.
 
   
   
 
Joshua Tree National Park moeten we natuurlijk zien en we blijven een paar dagen in het stadje 29 Palms om dit park te bekijken.
   
   
Skull Stone heet deze rotsformatie en met een beetje fantasie kun je een hoofd zien......
 
   
 
De Joshua Tree komt alleen in dit park voor en Joshua is dan ook niet te houden. Hij moet en zal op de foto met zijn gelijknamige boom. Oke dan, Astrid mag er ook bij op.
   
Joshua Trees zijn er in alle soorten en maten en staan verspreid over het park. In dit droge klimaat en op deze rotsige bodem zijn ze als enige boom in staat te overleven. Regen valt hier maar een paar keer per jaar.
 
   
  Verder groeien er nogal wat struiken die door Indianen worden gebruikt voor medicinale doeleinden.
   
   
Dit is een Wild West omgeving waar je denkt Indianen of John Wayne tegen te komen.
 
   
   
 
Op de grens van Californie en Arizona ligt de Colorado rivier. De naam zegt het al, de rivier begint duizenden kilometers noordelijk in Colorado. Hier zijn veel Indianenreservaten gevestigd.
   
   
Het is opvallend om te zien welke invloed de rivier heeft op de omgeving. We rijden uren door droog en dor gebied en een paar honderd meter rondom de rivier wordt het ineens groen en groeien bomen.
 
   
 
 
 
Naar Fiss 1 Naar bovenkant pagina Naar Californie 2
       
    Alle informatie op deze site mag worden gebruikt mits bron vermeld wordt