Homepage

 

Landen

 

Je kunt ons een E-mail sturen!

 

Je kunt een bericht voor ons achterlaten in het Gastenboek

 

Provence, Frankrijk
Foto/verslag (2)

We rijden naar Blythe en blijven op een camping aan de Colorado rivier slapen. Dit blijkt een groene oase in een droge woestijn te zijn. Erwin probeert nog te zwemmen in de rivier maar de stroming is zo sterk dat hij bijna in Mexico uitkomt....

 

Wie zijn wij ?

Astrid (as) en Erwin (urrie) en onze zoon Joshua zijn verzot op reizen. De laatste 15 jaar hebben we vele reizen gemaakt en de laatste jaren hebben we dit ook digitaal vastgelegd.

Indeling site

Via de links zijn enkele reizen te volgen en onze Pacific reis 2004 van 6 maanden staat er helemaal compleet op. Inmiddels hebben we alle werelddelen bezocht maar gelukkig nog lang niet alle landen, dus we hebben nog wat reisjes voor de boeg

Waarom een reissite ?

We proberen iedereen mee te laten genieten van al het moois wat er op deze wereldbol te zien is. We beseffen dat ook wij pas een heel klein beetje hebben gezien en staan dan ook open voor nieuwe suggesties via het gastenboek.

   
   
 

Om 9 uur in de ochtend is het al 38 graden.....

   
   
Joshua geniet van de kleine dingen des levens zoals het dopje van de melkbeker. Waren wij maar zo makkelijk....
 
   
   
 
Onze camper is te groot om off road te gaan, al begint het hier wel te kriebelen. Een gedeelte van Anzo Borrego National Park bestaat uit kilometers duinen en hier kan naar hartelust gespeeld worden met 4wd voertuigen. Wellicht de volgende keer toch een 4wd camper huren....
   
   
Om bij de kust te komen gaan we door de Sierra Nevada en komen dit soort groene valleien tegen. Het is wonderlijk hoe je in een paar uur tijd compleet andere landschappen te zien krijgt.
 
   
   
 
San Diego ligt aan de kust en dichtbij de Mexicaanse grens. Altijd zonnig zou je denken, maar wij belanden in Nederlandse temperaturen (18 graden). We blijven wel een paar dagen want we willen naar San Diego Zoo en naar Seaworld. Iedereen is in San Diego heel relaxed. Het Mexicaanse eten is zeer goed en de margarita's zijn lekker.
   
   
Downtown San Diego is volledig in opbouw. Jaren geleden wilde niemand in het centrum wonen maar aan de bouwkranen te zien is het nu wel populair.
 
   
 
De San Diego Zoo is heel mooi opgezet en een echte aanrader. De dierentuin is vooral bekend om zijn populatie Pandaberen.
   
We gaan ook naar Seaworld dat dezelfde opzet blijkt te hebben als in Florida. Het blijft imposant om de capriolen van de dolfijnen te zien en de show met "killer" whale Shamu....
 
   
 
Hoogtepunt van Seaworld vinden wij de witte Beluga walvissen.
   
   
Vanuit San Diego rijden we in noordelijke richting langs kustplaatsen als La Jolla, Carlsbad en Oceanside. De temperatuur is echter ietwat te laag voor ons en we besluiten weer landinwaarts te gaan. Via Indianenreservaten en Pala Mountain komen we in Desert Hot Springs terecht waar het klimaat aangenamer is. Dit is Pala Mountain Valley.
 
   
   
 
De warmte in Desert Hot Springs doet ons goed de laatste paar dagen. Ter afkoeling probeert Joshua Shamu uit Seaworld na te doen. Hij heeft hier echter de hulp van Erwin voor nodig. De volgende vakantie denkt Joshua het echter wel alleen te kunnen.
   
   
In het nabij gelegen Palm Springs gaan we lekker uit eten. De restaurants hebben machines aan de buitenzijde geplaatst die koude stoom blazen om de warmte tegen te houden, een werelduitvinding. Joshua was echter druk bezig de omgeving te bespioneren. Na Palm Springs zijn we weer richting Los Angeles gaan rijden en hebben we de camper ingeleverd om weer met het vliegtuig huiswaarts te gaan. Wordt vervolgd........
 
   
 
 
 
 
Naar Provence 1 Naar bovenkant pagina Naar Bestemmingen
       
    Alle informatie op deze site mag worden gebruikt mits bron vermeld wordt