Homepage

 

Landen

 

Je kunt ons een E-mail sturen!

 

 

Alberta, Canada

Foto/verslag (1)

 

De Canadese Rocky Mountains liggen gedeeltelijk in British Columbia en in Alberta. Mount Robson is de hoogste berg van het gebied en ruim 3900 meter hoog.

 

Wie zijn wij ?

Astrid (as) en Erwin (urrie) en onze zoon Joshua zijn verzot op reizen. De laatste 17 jaar hebben we vele reizen gemaakt en de laatste jaren hebben we dit ook digitaal vastgelegd.

Indeling site

Via de links zijn enkele reizen te volgen en onze Pacific reis in 2004 van 6 maanden staat er helemaal compleet op. Inmiddels hebben we alle werelddelen bezocht maar gelukkig nog lang niet alle landen, dus we hebben nog wat reisjes voor de boeg

Waarom een reissite ?

We proberen iedereen mee te laten genieten van al het moois wat er op deze wereldbol te zien is. We beseffen dat ook wij pas een heel klein beetje hebben gezien en staan dan ook open voor nieuwe suggesties via de email link.

   
   
 

We verblijven een aantal dagen dagen in Jasper National Park en gaan zwemmen bij Miette Hotsprings. Het water uit de bron is afgekoeld tot 39 graden en derhalve heerlijk om in te relaxen of om in te spelen, zoals Joshua doet. De weg erheen gaat door een mooie canyon en we overnachten in Pocahontas.

   
   

Jasper is een leuk dorpje in een vallei met vele wandelmogelijkheden. Lake Maligne ligt op een uur rijden en is wonderschoon. Zelfs met ijs op het water of wellicht doordat er nog ijs op het water ligt, krijgt het meer een surrealistisch gezicht..

 
 
   
 

De volgende dag gaan we wandelen door Maligne Canyon. Joshua doet zijn best en loopt 3,5 km op zijn nieuwe wandelschoenen....

 
   
Op de camping schijnen vele herten rond te lopen. Erwin gaat op zoek tijdens zonsondergang en vindt een jonge elk (een hertensoort) en nog een aantal andere.
 
   
   
 
Het weer in Jasper is uitstekend en we bezoeken Lake Annette en Lake Pyramid om te relaxen. Het water is net boven het vriespunt maar dat schijnt Joshua niet te deren. Na een uur wordt hij toch een beetje blauw en halen we hem uit het water.......
   
   

Van Jasper National Park rijden we via de fameuze Icefields Parkway naar Banff National Park. Dit is 230 km en onderweg heb je vele alpine vergezichten en zie je gletschers en watervallen. Dit is Athabasca Falls.

 

 
   
 
Bij Sunwapta Falls is een leuk stuk canyon te zien.
   
De Athabasca gletscher is de beroemdste gletscher ter wereld en het meest bezocht. Verwend als wij zijn, zie onder andere de foto's van Bear Glacier in BC en Fox Glacier in Nieuw Zeeland, zijn wij niet echt onder de indruk. De talloze andere toeristen vinden het schitterend en kunnen met grote 4wd bussen dicht bij de gletscher komen.
 
   
 
Peyto Lake is turqois-blauw van kleur maar jammergenoeg nog bijna geheel bedekt met ijs. Hier ligt nog veel sneeuw en we kunnen sneeuwballen gooien. Twee dagen geleden lagen we nog in de zon aan een meer en nu staan we in de sneeuw. Iets verderop zien we een bosbrand. De Canadezen stichten zelf brand om zo het bos te kunnen reguleren en om natuurlijke bosbranden te voorkomen. Met helicopters wordt dan water ingevlogen om de brand weer te blussen. Nu maar hopen dat de wind die dag niet gaat draaien....
   
   
We rijden naar Lake Louise in Banff National Park en dit meer is bekend vanwege het superblauwe water. Het meer wordt aan beide zijden omringd door bergen en aan het uiteinde is de Victoria Glacier te vinden. De camping in Lake Louise kan je beter overslaan want die ligt pal naast de spoorrails en ieder uur (ook 's nachts) komt er een trein al toeterend voorbij denderen....
 
   
   
 
Moraine Lake ligt iets verderop en is gelegen tussen 10 pieken van bergen; de Wenkchemna Peaks. Dit beeld was vroeger te vinden op de 20-dollar biljetten. Dit is heel mooi om te zien en we besluiten in juli nog eens terug te komen om met beter weer dit eveneens zeer blauwe meer nog eens te aanschouwen. Op de terugweg zien we een das. Of was het misschien toch de zeer zeldzame wolverine???
   
   

Via de Bow Valley Parkway rijden we richting Banff en zien we deze Bighorn schapen langs de kant van de weg....

 

 
 

 

De omgeving van Banff is wat ruiger dan de omgeving van Jasper. Banff ligt dan ook op 1500 meter hoogte en Jasper op 1000. Onderweg naar onze camping zien we een coyote maar voordat we ons fototoestel kunnen pakken, is deze al verdwenen. We kijken vanaf de camping uit op Mount Rundle met zijn zogenaamde Hoodoo's. Dit zijn uitstulpingen van stenen die in de loop der tijd door uitslijten zijn ontstaan. Voor een mooi uitzicht van Banff nemen de gondola naar de Samson Peak. Hier gingen 44 miljoen mensen ons al voor....

 

 

 

 

 
 

Voor meer foto's Alberta zie fotos Alberta 1

Naar British Columbia, Canada Naar bovenkant pagina Naar Montana & Idaho, USA
       
    Alle informatie op deze site mag worden gebruikt mits bron vermeld wordt    
...