Homepage

 

Landen

 

Je kunt ons een E-mail sturen!

 

Je kunt een bericht voor ons achterlaten in het Gastenboek

 

Florence, Toscane & Riccione, Italie

Foto/verslag (1)

 

Na een paar dagen strand en relaxing wordt het tijd om wat aan (kunst)geschiedenis te gaan doen. Florence is de meest beroemde stad in de Toscane. De stad heeft vele beroemde inwoners geteld zoals Galileo, Leonardo da Vinci, Michelangelo. Onze camping ligt in Fiesole, net boven Florence met een schitterend uitzicht over de stad.

 

Wie zijn wij ?

Astrid (as) en Erwin (urrie) en onze zoon Joshua zijn verzot op reizen. De laatste 17 jaar hebben we vele reizen gemaakt en de laatste jaren hebben we dit ook digitaal vastgelegd.

Indeling site

Via de links zijn enkele reizen te volgen en onze Pacific reis 2004 van 6 maanden staat er helemaal compleet op. Inmiddels hebben we alle werelddelen bezocht maar gelukkig nog lang niet alle landen, dus we hebben nog wat reisjes voor de boeg

Waarom een reissite ?

We proberen iedereen mee te laten genieten van al het moois wat er op deze wereldbol te zien is. We beseffen dat ook wij pas een heel klein beetje hebben gezien en staan dan ook open voor nieuwe suggesties via het gastenboek.

   
   
 

Zoals elke Italiaanse stad heeft Florence natuurlijk ook een Duomo (kathedraal). Alleen vind je bij deze Duomo de langste rijen om de kathedraal te bezichtigen.

   
   
De tekeningen zijn glashelder.
 
   
   
 
Op iedere hoek van een straat staat in het centrum een mooi momumentaal gebouw of museum zoals de Uffize Gallery of het oude stadhuis met vele beeldhouwwerken. Onderstaande foto is van de Piazza della Republica.
   
   
Rivier de Arno loopt door de stad heen en de Ponte Vecchio is een brug die geheel bebouwd is en waar vele zilver en goud winkeltjes gevestigd zijn. Langs rivier de Arno is het goed toeven op de terrasjes van de trattoria's en gelateria's.
 
   
   
 
In Fiesole is een oud Romeins amfitheater met uitzicht over de Toscaanse heuvels. Tevens vind je hier ook nog restanten van de Etruskische beschaving (deze leefden nog voor de Romeinen)
   
   

Vanuit Florence rijden we de Toscaanse heuvels in waar we overnachten bij een boer. Het is in de streek waar de Chianti wijnboeren zitten dichtbij het dorpje Monte Carlo. Wat een rust na de hektiek in Florence.....

 

 
   
 
Lucca is de volgende Middeleeuwse stad die we bezoeken. Het is Florence in het klein met vele Piazzas en mooie oude gebouwen. Ojee, het wordt tijd dat we de paraplu gaan gebruiken..
   
De toren van Pisa kent iedereen en het is dan ook indrukwekkend om deze 4 meter uit het lood staande toren van dichtbij te bewonderen. Het stadje stelt voor de rest niet veel voor en we gaan dan ook naar het strandplaatsje Torre del Lago. Het weer is echter slecht en we besluiten via de kustroute en Cecina richting Casciano di Murlo te gaan. De regen komt inmiddels met bakken uit de hemel vallen en we zien jammergenoeg dan ook niet veel van de omgeving waar we verblijven. Het gebied rondom Casciano di Murlo is heel mooi en tussen de buien door kunnen we gelukkig nog even wandelen....
 
   
 
Sienna is eveneens een Middeleeuwse stad midden in de Toscane. De Duomo is hier uiteraard ook van wereldfaam. De stad heeft echter een eeuwige concurrentiestrijd met Florence. Derhalve werd besloten om in de 14e eeuw een nieuwe Duomo te bouwen die nog groter en mooier moest zijn dan de Florentijnse Duomo. Echter een pestplaag brak uit met als gevolg dat de bevolking werd gehalveerd. Aangezien er niet genoeg mankracht meer was om de kathedraal af te bouwen kon de droom niet verwezenlijkt worden voor Siena. De restanten zijn blijven staan. Het Piazza del Campo heeft goede gelateria's en het ijs smaakt dan ook prima. Hier vindt ieder jaar ook Il Palio plaats: de paardenraces.
   
   
Na een overnachting op een parkeerterrein in Siena voor euro 20,= (!) rijden we naar Volterra en San Gimignano. Dit zijn ook Middeleeuwse stadjes met mooie oude gebouwen en fraaie vergezichten.
 
   
   
 
We blijven wederom bij een wijnboer overnachten. Hier proeven we de befaamde Chianti wijn en ze blijken tevens witte wijn te produceren. We kunnen het natuurlijk niet laten om een paar flessen te kopen. Onze plek is zeer ydillisch: we staan naast het schrootafval en een vervallen schuur maar aan een mooie boomgaard. De boerin is druk met de geiten en gansen. Joshua is echter een stadsjochie en derhalve bang voor elk ander levend wezen dan een mens.....
   
   

Na een aantal weken Toscane gaan we dwars door de Apenijnen via een kronkelweg richting de Oostkust van midden Italie. Riccione ligt iets zuidelijk van Rimini en hier blijven we een aantal dagen. Wassen, gas bijvullen, schoonmaken, deze site bijwerken en lekker naar het strand is het doel van deze dagen. En een bbq avond kan uiteraard niet ontbrekenen....

 

 
 
 
 

 

Erwin heeft de fietsen goed op slot gezet met kettingslot. De sleutel blijkt echter nog in Mokum te liggen maar met een geleende ijzerzaag van de campingeigenaar krijgen we de staaldraad doorgezaagd en kunnen we in de omgeving toch nog fietsen. Vanuit Riccione rijden we naar Ancona om de boot te pakken naar Igoumenitsa in Griekenland.

.

 
 

Voor meer foto's zie fotos Toscane

 

Naar Noord italie Naar bovenkant pagina Naar bestemmingen
       
    Alle informatie op deze site mag worden gebruikt mits bron vermeld wordt