Homepage

 

Landen

 

Je kunt ons een E-mail sturen!

 

Je kunt een bericht voor ons achterlaten in het Gastenboek

 

Nieuw-Zeeland, Zuidereiland, Foto/verslag (2)
 

 

Na een spetterend verjaardagsfeestje gaan we de volgende (en tevens laatste) dag in Tasman, nog een korte wandeling maken naar enkele mooie strandjes.
 

 

Astrid (as) en Erwin (urrie) zijn vanaf 5 februari 2004 tot en met 3 augustus 2004 een wereldreis aan het maken.

Waarom deze reis ?

Erwin is in 1992 een half jaar op Curacao geweest en heeft sinds die tijd samen met Astrid vele buitenlandse reizen gemaakt. Elk werelddeel is inmiddels bezocht, maar Oceanie en Zuid Amerika blijven aantrekkingskracht uitoefenen. Aangezien Zuid Amerika ook met korte vakanties makkelijk te bezoeken is hebben wij de keus gemaakt om voor 6 maanden naar Oceanie te gaan.

Reisschema

We beginnen rustig op Fiji, daarna door naar het Noorder en Zuidereiland van Nieuw Zeeland, waar we een minivan hebben gehuurd, dan naar Australie. Van Melbourne en Adelaide via Alice Springs, door naar Perth en dan richting Darwin. In Australie gaan we met een gehuurde 4wd enkele tracks rijden in de outback. Hierna vliegen we door naar Hawaii en eindigen in Californie, alvorens we weer naar Amsterdam vliegen.

   
Vanuit Tasman gaan we richting de Westcoast, oftewel Wetland gezien de hoeveelheid regen. Maar dit geldt niet voor ons; wij hebben wederom zonnig weer. De Buller River is een lange rivier die uitmondt in de Tasman Sea. De Kiwi's houden van hangbruggen en dit is de langste van Nieuw Zeeland.
   
   
  Onderweg langs de westkust maken we een stop in Punakaiki om naar de Pancakes en Blowholes te kijken. De Pancakes zijn rotsformaties van limestone welke zijn opgebouwd in lagen, een soort pannenkoek. Vandaar de naam. Vanuit de blowholes wordt het zeewater omhoog "geblazen", wat mooie visuele effecten oplevert.....
   
   
   
  Na een overnachting in Hokitika, de stad van de edelsteen Jade, gaan we richting de Glaciers. Maar voordat we deze bereiken eerst nog even genieten van al het prachtige natuurschoon. Dit is Lake Ianthe.
   
   
De eerste gletsjer die we tegenkomen, is Franz Josef Glacier, genoemd naar de Oostenrijkse keizer. Een gletsjer is een rivier van sneeuw en ijs welke honderdduizend keer langzamer stroomt dan water. Wanneer het ijs aan de onderkant sneller smelt dan dat het aan de bovenkant groeit, wordt de gletsjer kleiner; andersom wordt de gletsjer langer.  
   
   
  Onze eindbestemming is Fox Glacier, genoemd naar de NZ premier. Fox heeft iets meer charme dan Franz Josef en doet ons meer denken aan een Frans skidorpje.
   
   
Gezien het mooie weer geven we ons dezelfde dag nog op voor een Heli-hike. We worden door een helikopter bovenop de gletsjer gedropt en daarna gaan we een wandeling maken. Onze gids James staat ons op te wachten met wandelstok en spikes voor onder de schoenen. De wereld van ijs gaat voor ons open: grotten, beekjes, meertjes, ijsspleten. Waanzinng mooi!!  
   
   
   
   
De volgende ochtend staan we om 07.15u bij Lake Matheson. Bij mooi weer geeft dit meer namelijk het spiegelbeeld weer van Mount Cook (rechts) en Mount Tasman (links). Na een ochtendwandeling van een uur gaan we heerlijk genieten van ons ontbijt. We zijn precies op tijd gaan kijken want de touring-bussen arriveren net als wij wegrijden.........
   
   
   
Naar Nieuw-Zeeland, Zuidereiland 1 Naar bovenkant pagina Naar Nieuw-Zeeland, Zuidereiland 3
Alle informatie op deze site mag worden gebruikt mits bron vermeld wordt