Homepage

 

Landen

 

Je kunt ons een E-mail sturen!

 

Je kunt een bericht voor ons achterlaten in het Gastenboek

 

Nieuw-Zeeland, Zuidereiland, Foto/verslag (4)

Na ons bezoek aan Fiordland rijden we verder richting het zuiden van het Zuideiland; Southland. We kiezen voor de Southern Scenic Route welke ons leidt langs allerlei bezienswaardigheden. Als eerste stoppen we bij de Clifden Suspension Bridge uit 1899.

 

Astrid (as) en Erwin (urrie) zijn vanaf 5 februari 2004 tot en met 3 augustus 2004 een wereldreis aan het maken.

Waarom deze reis ?

Erwin is in 1992 een half jaar op Curacao geweest en heeft sinds die tijd samen met Astrid vele buitenlandse reizen gemaakt. Elk werelddeel is inmiddels bezocht, maar Oceanie en Zuid Amerika blijven aantrekkingskracht uitoefenen. Aangezien Zuid Amerika ook met korte vakanties makkelijk te bezoeken is hebben wij de keus gemaakt om voor 6 maanden naar Oceanie te gaan.

Reisschema

We beginnen rustig op Fiji, daarna door naar het Noorder en Zuidereiland van Nieuw Zeeland, waar we een minivan hebben gehuurd, dan naar Australie. Van Melbourne en Adelaide via Alice Springs, door naar Perth en dan richting Darwin. In Australie gaan we met een gehuurde 4wd enkele tracks rijden in de outback. Hierna vliegen we door naar Hawaii en eindigen in Californie, alvorens we weer naar Amsterdam vliegen.

   
   
We rijden vervolgens verder naar de grootste stad van Southland, genaamd Invercargill. Het zuiden wordt gekenmerkt door Schotse invloed. Een groot deel van de ongeveer 48 miljoen schapen die Nieuw Zeeland bevolken, wonen in het zuiden. De bekendste specialiteit is dan ook lam.  
   
   
 
Bij Invercargill begint het natuurgebied Catlins. De Southern Scenic Route loopt ook door dit gebied en uiteraard vervolgen wij onze weg. De fossielen van Curio Bay trekken onze aandacht. Bij laag tij zie je hier een fossielen bos van 160 miljoen jaar oud. De boomstam op onderstaande foto is hier een onderdeel van......
   
   

Na de Catlins rijden we verder richting Dunedin, een stad gelegen aan de oostkust. Daarna pauzeren we even voor een strandwandeling bij Moeraki. Hier vind je namelijk boulders welke zijn ontstaan door erosie, afkomstig van de grote kliffen gelegen aan het strand.

 
   
   
  We overnachten in Oamaru (ligt iets boven Dunedin). Oamaru is de plaats van de pinguins: de Little Blue Penguin en de Yellow-eyed Penguin. De Little Bue is de kleinste pinguin ter wereld en deze bezoeken wij in een Colony, een onderzoekcentrum dat de pinguins bestudeert. Zij komen namelijk iedere avond rond schemering aan wal om te slapen. De Yellow-eyed is een zeldzaam soort en moeilijk te spotten maar....wij hebben geluk en spotten er 4. Aangezien je de pinguins niet mag storen op het strand, kun je ze alleen van veraf (met verrekijker) bezichtigen. En aangezien wij geen camera hebben met telelens.......dit is echt een Yellow-Eyed Pinguin!
   
De volgende dag rijden we naar Mount Cook en Tasman Glacier. Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw Zeeland en is 3.755 mtr hoog. Tasman vormt de langste gletsjer van Nieuw Zeeland.  
   
   
Een andere bezienswaardigheid in de buurt van Mount Cook is Lake Tekapo. Dit meer staat bekend om zijn turqoise kleur. Wij parkeren onze campervan op een motorcamp met uiteraard uitzicht op het meer....  
   
  Vanuit Lake Tekapo rijden we via de Arthur's Pass langzaam aan richting het noorden aangezien wij over enkele dagen naar het Noordeiland vertrekken. De Arthur's Pass verbindt de Oostkust (Christchurch) met de Westkust (Greymouth). Onderstaande brug is in 2001 geopend.
   
We overnachten in Reefton, een gehucht dat ligt in het grootste bosgebied van NZ. Van de westkust gaan we weer richting oostkust via de Lewis Pass.  
   
  Hierna kom je in de streek Hurunui, waar je diverse warmwaterbronnen aantreft. Wij gaan naar een van deze bronnen, Hanmer Springs, om even heerlijk te relaxen na al dat gereis........ Naaktfoto's zijn er al genoeg op internet dus wij laten maar een ander plaatje zien van het uitzicht in dit gebied.
   
Na heerlijk te hebben gerelaxed wordt het tijd om het Zuideiland te verlaten. We rijden naar Picton voor de ferry naar het Noordeiland. Maar aangezien we in DE wijnstreek van Nieuw Zeeland zitten, Marlborough, maken we eerst even een tussenstop bij een wijngaard om heerlijk wijn te gaan proeven....  
   
 
     
         
 
Naar Nieuw-Zeeland, Zuidereiland 3 Naar bovenkant pagina Naar Nieuw-Zeeland, Noordereiland 1
   
         
Alle informatie op deze site mag worden gebruikt mits bron vermeld wordt